ALL Store

ALL Store

News

Et sejlerliv på vulkaner

Synes du at 33 graders varme, 28 graders varmt vand, 3-7 m/sek. vind om dagen, vindstille om natten, og en let varmedis lyder som et sejlerparadis på en anden planet, tager du fejl. De Æoliske øer, nord for Sicilien, er faktisk ikke mere end tre timers flyvning borte. At du tilmed får mulighed for at opleve nogle af de mest betagende naturfænomener på denne jord, er blot en ekstra gevinst.

sfdfd

Du kan sejle alle steder

Vi ankommer til Sant'Agata di Militello efter tur med den lokale bus fra Catania og op over bjergene til nordsiden af Sicilien, hvor en af vores bådbaser er placeret i en lille hyggelig by. Vi ankommer til marinaen og går ombord. Basemanageren fortæller om området, og at navigation er let: "Du kan sejle alle steder, hvor der er vand. Der er kun et sted, hvor du skal tage dig i agt," siger han, samtidig med at han peger, og slår et stort kryds på det opslåede turistkort - et kort som vi faktisk kommer til at sejle mere efter, end de søkort der er i båden.

Et liv på vulkaner

Det er ved at være eftermiddag, og den lækre vind, der har været indtil nu er ved at være væk. Vi vælger derfor en gang motorsejlads, for at komme af sted. Efter et par timers sejlads dukker den første vulkanø op gennem varmedisen. Vi har valgt at starte med den sydligste af de syv juveler, som italienerne selv kalder denne øgruppe. Den hedder Vulcano. Alle øerne er af vulkansk oprindelse, og nogle af dem er stadig aktive. Vulcano er en af disse, hvor vi efterhånden som vi nærmer os, tydeligere og tydeligere kan se, hvordan det hele tiden ryger fra toppen af den kegleformede vulkan.

På nordvest siden af øen finder vi en hyggelig ankervig omgivet af nogle flotte og dramatiske klippeformationer. Sandstranden med det karakteristiske sorte sand, der nærmest glimter i solen, byder os næste formiddag velkommen, da vi beslutter os for at sejle i land og bestige den næsten 400 m høje vulkan.

Har du lyst til at vide, hvordan bestigningen bliver op af vulkanen? Læs resten af min beretning om min sejlerferie ved Sicilien i pdf-format herunder.

Min sejlerferie i Sicilien del 1 - klik her.

Min sejlerferie i Sicilien del 2 - klik her.

Har du lyst til at vide mere om området og hvilke øer og attraktioner, som kan opleves her, kan du klikke her.

Vil du gerne modtage et uforpligtende tilbud, kan du sende mig din forespørgsel ved at klikke her.